top of page
136037576_261376535339420_3379629925148904030_n.jpg

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine C&U,TOČENI PARFUMI, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
Podatki o podjetju
polno ime: C&U, TOČENI PARFUMI
kratko ime: UROŠ NOVAK S.P.
naslov: PODVINCI 108A
matična številka: 8922985000
davčna številka: 36272922
TRR: SI56 6100 0002 6249 032, odprt pri DELAVSKA HRANILNICA

Telefon: 051668308
E-mail: parfumi.cu@gmail.com

POŠTNINA

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu v skupni vrednosti nad 35,00 € so brezplačni, od 0€ do vključno 35,00€ pa je enotna cena 3,50 €. Pri paketih za odkupnino oz plačilo z gotovino pri poštarju je dodatno 1,00 €.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja, kar znaša 10,00 € na paket. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

POLITIKA PIŠKOTKOV

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov in so namenjena shranjevanju internetnih nastavitev. Namen piškotkov je prepoznavanje posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu do spletnega mesta.  To omogoča spletnim mestom, da prepoznajo ali jih je uporabnik že predhodno obiskal in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom spletnega brskalnika, ki ga uporablja posamezen uporabnik, kar pomeni, da lahko vsak uporabnik za shranjevanje piškotkov po želji omeji ali pa popolnoma onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

Obvezni piškotki 

Ti piškotki so vedno omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Brez teh piškotkov spletne strani ne delujejo pravilno. V skladu s tem posebej ne vprašamo za dovoljenje za uporabo teh piškotkov.

Torej piškotki, ki si vas zapomnijo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce itd. Obvezni so, saj med drugim zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.


Funkcionalni in analitični piškotki

Funkcionalni piškotki so piškotki, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo na spletnih straneh, dovoljenje za uporabo teh piškotkov pa se pridobi z uporabo oz. strinjanjem. Analitični piškotki  nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani, zagotavljanje bolj personalizirane izkušnje na naši spletni strani in za shranjevanje vaših odločitev ob uporabi naše spletne strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji. Če teh piškotkov ne boste izbrali, se to lahko odraža v slabše oblikovanih priporočilih.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Nekateri uporabniki piškotkov ne želijo uporabljati, zato večina spletnih brskalnikov omogoča upravljanje s piškotki, kot ustreza posameznemu uporabniku.

Da bi si zagotovili natančnejši nadzor nad lastno zasebnostjo v nekaterih brskalnikih pravila za upravljanje s piškotki lahko nastavite ločeno za vsako posamezno spletno mesto. Tako lahko piškotke z nepoznanih spletnih mest blokirate, omogočite pa delovanje piškotkom s spletnih strani, ki jim zaupate.  Pri tem vas moramo opozoriti, da stran deluje optimalno le, če so piškotki v vašem brskalniku oz. na naših spletnih straneh omogočeni. Čeprav boste piškotke onemogočili, to ne bo vplivalo na nujne piškotke, ki se bodo kljub vaši odločitvi skladno z Zakonom o elektronskih komunikacijah Republike Slovenije (ZEKom-1) še naprej nalagali.

CENE
Cene so brez DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.
 
Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

GOTOVINA ob prevzemu pri dostavni službi GLS.

PLAČILNE KARTICE
V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji, da plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice, po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila.

NAROČILO

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno).

Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Račun prejme na vpisan elektronski naslov oz. v paketu zraven naročenih izdelkov.

Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

- Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

- Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med dostavno službo ali osebnim prevzemom na Ptuju.

- Način plačila: Izbira se lahko med temi načini plačila: Plačilo po povzetju ali plačilno kartico.

- Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

- Zaključek naročila: v košarici imaš na voljo tudi okence z opombami, kamor lahko poljubno vpišeš morebitne opombe, pohvale, kritike ali dodatna navodila ob nakupu. Za zaključek naročila klikneš na gumb “Zaključi nakup”. S tem se strinjaš s Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine in obveznostjo plačila za pravkar oddano naročilo.

Odstop od naročenega blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č in 43.d členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (parfumi.cu@gmail.com) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.


Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Vrnjeno blago  mora bit neuporabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, drugače kupec ni upravičen do vračila kupnine.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Uroš Novak s.p., Podvinci 80a, 2250 Ptuj.

Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo plačila bomo opravili v 10 delovnih dni od vračila blaga.

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine.

Napačno poslani izdelki

V kolikor potrošnik ugotovi, da mu je bil poslan napačen izdelek, naj o tem nemudoma obvesti prodajalca in priloži fotografijo napačno poslanega izdelka za hitrejšo reševanje reklamacije. Napačno poslan izdelek mora potrošnik vrniti in poslati na naslov Uroš Novak s.p., Podvinci 80a, 2250 Ptuj. Ko prodajalec prejme napačno poslan izdelek na svoj naslov, najprej preveri ali vrnjen izdelek ustreza pogojem vračila. Potrošnik mora vrniti napačno poslan izdelek, ki je neuporabljen, nepoškodovan, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. V kolikor vrnjen izdelek ustreza pogojem vračila iz prejšnjega stavka, prodajalec potrošniku v roku enega delovnega dne pošlje na potrošnikov naslov, ustrezen izdelek brez stroškov pošiljanja.

bottom of page